СМАЧНИЙ ЛІС

468

Лісівники Волині постійно та успішно впроваджують інновації у всі напрямки господарювання та виробництва. І водночас понад усе бережуть найкращі традиції. Хіба приправляють їх новинками.

Саме так відбувається у виробництві харчової продукції, яку на Волині не просто зберегли (до речі, єдині в Україні), а й суттєво розширили лінійку та модернізували виробництво.

Нещодавно у консервному цеху ДП «Ківерцівське ЛГ» встановили нову лінію з виробництва крем-меду.

Різниця між крем-медом та медом-суфле лише у назві. Насправді  це один і той самий продукт – збитий мед.

За технологією, рідкий мед довгий час активно перемішують за досить невисокого температурного режиму. Як результат – продукт насичується киснем, збільшується в об’ємі, отримує легку та однорідну текстуру. Звідси й походить назва делікатесу.

Також лісівники урізноманітнили серію солодких варень та протертих ягід, повернувши у список традиційну калину, журавлину та додавши обліпиху. 

І якщо головним напоєм весняного лісу є березовий сік, який адаптують під смаки покупців, то в холодну пору року зігрітися та лишатися здоровими допоможуть обліпиховий та калиновий чаї.

І про березовий сік. Напередодні весни – це найкраща тема для обговорення. Лісівники пропонують напій із шипшиною, ромашкою, м’ятою, березово-брусничний, журавлиновий, яблучний та багато інших.

Смакуйте на здоров’я! 

Світлана ГАВРИЛЮК

Фото з архіву ВОУЛМГ

Лісовий вісник №1 2022

Рекомендовані