«Ракета долетіла до цілей», – так пишуть рашисти про трагедію у Вінниці

648

Сьогодні (14 липня) у Вінниці прогриміло кілька вибухів. Чотири ракети над областю збили сили ППО, – повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

За попередньою інформацією, три російські ракети потрапили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів і розташовані неподалік житлові будинки.  На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся на автостоянку.

Встановлено, що також знищено приміщення одного з медичних центрів.

Як повідомила  Національна поліція України,  станом на 13:00 внаслідок ракетних ударів загинули 12 осіб, серед яких маленька дитина. Близько 90 постраждалих звернулися за допомогою до медичних установ, приблизно півсотні з них у важкому стані.

Усі соцмережі заповнені страшними світлинами та словами співчуття.

Поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян (вул. Замостянська, 37) і відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих.

"Якщо ваші рідні або знайомі перебували в місці прильоту і не виходять на зв'язок, телефонуйте за номером 050-222-03-26 або 59-42-00", – йдеться в повідомленні (пише УНІАН).

Рашистські пропагандисти відреагували на прильоти по цивільних об’єктах у Вінниці мало не одразу. Вони переконують, що вдарили по військовому об'єкту в області. Кілька російських Telegram-каналів пишуть, що «ракети долетіли до цілей». Єдине, що забули зазначити: що ціллю були цивільні об’єкти в центрі міста.

"Вінниця, Кременчук, Часів Яр, Харків. Важливо розуміти: атаки Росії на мирні міста України – це не помилка, а затверджена військова стратегія. 🇷🇺 не здатна перемогти ЗСУ в бою, тому вдається до варварства: терактів, знищення інфраструктури та розправ над цивільними", – написав на своїй сторінці у Твітер  радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк. 

Кожен, хто підтримує країну-терориста, хто виправдовує рашистів винен у цій трагедії і всіх попередніх і подальших злочинах цієї недодержави.

Оксана ЧУРИЛО

Рекомендовані