Незабаром настане Новий 2022 рік. Згідно зі Східним календарем, його покровителем стане Чорний Водяний Тигр. Що ж готувати до святкового столу та як його прикрасити, щоб прикликати в дім удачу та благополуччя?
Символ 2022 року – хижа й дуже горда тварина, яка вимагає до себе особливої поваги, тому новорічний стіл має бути накритим із розмахом.
У святковому меню обов’язково мають бути м’ясо та риба. Основною стравою може стати шашлик, запечена баранина, жульєн, печеня в горщиках, курка або інший птах, приготовлений у духовці цілим.
Гарнір – ціла відварена або запечена картопля, овочі-гриль.
Салати можуть бути і ситні, й овочеві.
Покровитель Нового року Тигр – родич домашньої кішки. Він любить комфорт, затишок. Не шанує галасливі вечірки. Тому, згідно з астропрогнозами, краще цей Новий рік зустрічати в компанії сім’ї та близьких друзів. Тигр поважає традиції, але також він завжди відкритий до нового та до експериментів. Цим правилом можна керуватися під час організації свята, вибору декору, вигадування дозвілля.
Прикрашаючи дім, бажано використовувати теплі натуральні кольори, особливо оранжеві, жовті, золоті. Варто подбати про наявність у будинку м’яких пледів, подушок, свічок – всього, що створює відчуття затишку. Також в оселі мають бути живі рослини, наприклад, у горщиках. Символ Нового року живе у густих зелених чагарниках і з повагою ставиться до природи.
Якщо є можливість змінювати розташування столу в приміщенні, варто поставити його в центрі кімнати. Для прикраси краще вибрати декор (скатертина, серветки) у поєднанні білих і золотих відтінків. Тигр оцінить натуральні матеріали та гармонійність декору.
Салат «Суші»
Всі продукти, особливо це стосується риби, необхідно купувати в перевірених місцях. Свіжість і якість тут відіграють величезну роль.
Інгредієнти: рис – 300 г; лосось – 200 г; авокадо – 1 шт.; огірок – 2 шт.; крем-сир (типу «Філадельфія») – 200 г; майонез – за смаком; васабі – 20 г; кунжут – 20 г.
Приготування. Рис промийте кілька разів, поки вода не стане прозорою. Залийте каструлю з рисом водою (холодною) у пропорції 1:1,5 і поставте варити на маленький вогонь. Змішайте майонез з васабі.
Огірки, авокадо та лосось наріжте маленькими кубиками.
Викладіть салат шарами: рис – заправка – огірок – крем-сир – лосось – заправка – рис – заправка – авокадо та лосось – кунжут.
Можете подати із маринованим імбиром.
Риба на подушці
Таку рибу можна подавати холодною як закуску або гарячою – як основну страву.
Інгредієнти: картопля – 6 шт.; риба – 500 г; помідори – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; сир твердий – 100 г; зелень – 1 ст. ложка; вершки або рибний бульйон.
Приготування. Картоплю поріжте тонкими кільцями, цибулю – півкільцями.
Помийте помідори та наріжте великими кільцями. Рибу почистіть і поріжте на невеликі шматки. Сир наріжте тонкими пластинками – як на бутерброди. Зелень подрібніть. У вершки додайте сіль, перець, можна ще спеції для риби. У форму спочатку викладіть картоплю, цибулю, потім рибу.
Злегка присоліть, присипте зеленню і добре змастіть вершками. Помідори теж змастіть вершками.
Наостанок покладіть пластинки сиру так, щоб вони покрили всю поверхню.
Печіть 30 хвилин за температури 200 градусів.
Шоколадний чізкейк
Інгредієнти: печиво з какао – 300 г; вершковий сир – 400 г; молочний шоколад – 400 г; вершкове масло – 100 г; цукрова пудра – 150 г; вершки – 200 мл.
Приготування. Подрібніть печиво на крихти. Розтопіть вершкове масло і змішайте з печивом. Викладіть масу в форму і розподіліть на дні. Поставте в холодильник на пів години. Розтопіть 250 г шоколаду. Збийте сир, потім додайте цукрову пудру і шоколад. Окремо збийте 100 мл вершків і додайте в крем. Помістіть крем в форму й рівномірно розподіліть його. Для глазурі розтопіть шоколад, що залишився, і змішайте його з 100 мл вершків. Покрийте чізкейк глазур’ю і поставте десерт в холодильник на 4 години. Перед подаванням можете прикрасити його тертим шоколадом.
Можете вдосконалити цей рецепт, додавши в крем трохи бананів, які добре поєднуються з шоколадом.
ЛВ №6 2021р.