Грибний торт

356

 

Хто сказав, що до святкового столу торт можна приготувати тільки на десерт? Пропонуємо зруйнувати цей стереотип і приготувати смачний закусочний торт з печерицями і вершково-сирним кремом!

Можна сміливо експериментувати і використовувати печериці, або й справжні лісові гриби – випічка буде ще більш смачною та ароматною!

Інгредієнти:

для тіста: 4 яйця, 0,5 склянки сметани, 3 ст. ложки олії, 1,5 ч. ложки розпушувача, дрібка солі, 300 г грибів, олія для смаження, 1,5 склянки борошна.

Для крему: 150 г твердого сиру, 300 мл вершків (10-15%).

Для прикраси: пучок зелені кропу, 100 г твердого сиру.

Приготування.

Насамперед радимо увімкнути на розігрів (до 180 градусів) духовку і взятися за гриби – вимити, обсушити, дрібненько нарізати й обсмажити на олії до готовності, злегка присоливши.

Для приготування тіста збийте яйця, додайте сметану й олію, а потім невеликими порціями – просіяне з розпушувачем борошно.

У готове тісто викладіть обсмажені гриби, додайте сіль і гарненько перемішайте. Заповніть тістом роз’ємну форму, застелену пергаментом, і поставте в духовку десь на пів годинки.

Злегка охололий корж розріжте і беріться за приготування сирного крему.

Вершки треба довести до кипіння в сотейнику і викласти туди натертий сир. При постійному помішуванні необхідно домогтися його часткового розплавлення. Гарячим кремом змастіть остиглі коржі й боки торта.

Прикрасьте його дрібно натертим сиром і подрібненим кропом, а потім поставте на кілька годин в холодильник.

Смачного!

Рекомендовані